Concert de Evenaar april 2016

Optreden in De Evenaar

P1050183
Op 23 april jongstleden hebben VAKiR-leden voor het eerst een optreden verzorgd in De Evenaar in Alexanderpolder.
De ruime recreatiezaal zat zo goed als vol, een mengeling van bewoners, bezoekers en belangstellende VAKiR-leden.

P1050186
Nadat Gerda van der Veen iedereen had verwelkomd, beten Renate van der Hoeven en Wybe Hietbrink het spits af met gitaarduetten, deels klassiek (Carulli) en deels Zuid-Amerikaanse milonga’s (Cardoso).

P1050187
P1050188

Daarna speelde Ton Pagie twee Barcarolles van Fauré. Hij gaf vooraf een leuke toelichting, waarbij hij een stukje van een hele bekende Barcarolle speelde. De zaal neuriede mee!
P1050194

Vervolgens speelde het Arbitrio (Louise Karreman, Lex van Deursen en Elly Pors) een Triosonate van Bach. Zij sloten af met een Serenade van Hendrik Andriessen.
De activiteitenbegeleider bedankte de musici met een bosje tulpen.
Het optreden duurde ruim een uur. Regelmatig was het wat onrustig in de zaal, doordat een aantal mensen onderwijl wegging. We begonnen met zo’n veertig luisteraars en eindigden met ongeveer vijftien. De activiteitenbegeleider vond het optreden leuk, “iets voor de echte liefhebbers van klassieke muziek”. Ze wil graag dat we nog eens komen spelen. Misschien dat we een volgende keer onze muziekkeuze en de lengte van het programma iets meer moeten afstemmen op de aandachtsspanne en voorkeuren van ons publiek, dat in De Evenaar voor een groot deel uit ouderen met dementie bestaat.