Wie zijn wij

Zelf muziek maken geeft veel plezier, samen muziek maken geeft meer plezier. Vanuit die gedachte is VAKiR in 1988 opgericht door een aantal docenten en volwassen leerlingen van de Rotterdamse muziekschool en is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke voorziening voor volwassen muziekbeoefenaars in Rotterdam. VAKiR ontvangt jaarlijks subsidie van de Gemeente Rotterdam en werkt samen met de SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam).

VAKiR wil een ontmoetingsplaats zijn voor amateurmuzikanten om samen in kleine groepen muziek te maken. Die muziek kan van alles zijn, van Bach tot Van Deurzen, van klassiek tot wereldmuziek. VAKiR staat open voor muzikanten van alle niveaus, die voldoende thuis zijn op hun instrument dat ze kunnen samenspelen. We vormen een netwerk, waarin de leden elkaar kunnen opzoeken als ze een project willen uitvoeren. In september wordt het seizoen geopend met de Opmaat, een muzikale speeddate, bedoeld om met andere mensen te spelen dan je gewoonlijk doet. Er zijn drie keer per jaar workshops al dan niet in combinatie met een lezing of een thema.
En we organiseren optredens voor elkaar en voor anderen. We treden over het algemeen kosteloos op.
Incidenteel organiseren we andere activiteiten, zoals een korte workshop over optreden voor publiek. Daarnaast ondersteunen we leden die zelf een project willen opzetten, bijvoorbeeld met een hedendaagse componist, of rond een bepaald thema.