Netwerk

net
 
VAKiR heeft rond de honderd leden. Er zijn strijkers, blazers, pianisten, gitaristen en zangers.  Sommige leden maken al lang intensief muziek en hebben veel ervaring in samenspelen. Andere leden hebben een paar jaar les en zetten de eerste stappen in het samenspelen. Iedereen die graag samenspeelt met anderen is welkom.
Er zijn vaste ensembles, maar er zijn ook mensen die het juist leuk vinden om met wisselende instrumenten samen te spelen. Op de ledenpagina is een lijst van leden opgenomen met een kort profiel, zodat leden die mensen zoeken om mee samen te spelen, gemakkelijk contact kunnen leggen. Het is op die manier ook mogelijk om mensen te benaderen voor een speciaal project.

Opmaat
Eenmaal per jaar, meestal aan het begin van het seizoen, organiseert VAKiR een muzikale speeddate, de Opmaat. Leden (en belangstellenden) kunnen zich hiervoor individueel opgeven. In vier rondes van een half uur spelen de deelnemers in wisselende ensembles. De organisatoren stellen de ensembles samen en zorgen voor gemakkelijk van het blad te lezen muziek. Uit de Opmaat zijn al heel wat vervolgafspraken voortgekomen.

VAKiR werkt samen met verschillende muziekdocenten, die het leuk vinden om naast hun lespraktijk af en toe een workshop voor ensembles te geven. Op onze website staan links naar de websites van de docenten met wie VAKiR wel eens werkt. Verschillende leden zijn via een workshop in contact gekomen met een nieuwe docent.

Zo vormt VAKiR een netwerk van amateurmuzikanten en muziekdocenten in Rotterdam e.o.

Belangstelling om lid te worden? Hier vind je meer informatie.