Verslag Opmaat 2015

Opmaat 2015/16 was een succes!

23 leden hebben meegedaan aan de muzikale speeddate waarmee VAKiR in de muziekschool aan de Ringdijk het seizoen opende. De deelnemers werden ontvangen met een mooi optreden van Carolien de Monchy (fluit) en Gerard Kiens (piano). Na een korte uitleg over de opzet van de middag gingen de deelnemers aan de slag.

Wij hadden elke deelnemer in vier verschillende ensembles ingedeeld. Voor elk ensemble hadden we muziek uitgezocht, deels uit de bibliotheek en deels uit onze eigen collectie of uit die van andere leden. Renate, Riekje, Gerda, Marianne, hartelijk dank voor jullie hulp!
Van de muziek heeft VAKiR inmiddels een kleine bibliotheek aangelegd. Een catalogus(je) voor op de website is in de maak.


De muziek en de enthousiaste reacties tijdens de gezellige borrel na afloop, klonken goed. Ook de enquête laat zien dat de deelnemers de opzet en uitvoering erg waardeerden. 22 deelnemers hebben de vragenlijst ingevuld (één moest eerder weg). Achttien zeiden volmondig ‘ja’ op de vraag of ze een volgende keer weer wilden komen. Een greep uit de reacties:‘mooie muziekkeuze, bijzonder om nieuwe mensen muzikaal te ontmoeten’ ‘Voordeel is dat je niets hoeft in te studeren’ ‘ontzettend leerzaam en verfrissend’. De overige vier zouden misschien nog eens meedoen.

Verschillende goede tips helpen ons om ervoor te zorgen dat zo’n speeddate een volgende keer nóg beter wordt!

Opmaat 2015/16: iets om te herhalen? Wij denken van wel!

Froukje Joosten en Margreet Kluit-Schaefer

Wie deden er mee?*

9 pianisten
9 fluitisten (onder wie 2 blokfluitisten)
2 zangers
2 hoboïsten
1 klarinettist
1 gitarist
1 violist

* 2 mensen speelden een dubbelrol: gitaar / hobo en piano / fluit