Workshop 13-2-2016

Ha fijn, weer een workshop, riepen enkele VAKiRleden. Wij doen weer mee!
Negen ensembles gaven zich al spoedig na de aankondiging spontaan op en rond een individuele deelnemer vormden de organisatoren een tiende ensemble.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe vijf docenten die we benaderden, werden gaarne bereid gevonden elk twee ensembles te coachen. De workshop in de muziekschool aan de Ringdijk verliep zoals altijd weer gezellig, plezierig en met veel inzet, zowel van de docenten als van de spelers.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tussen de middag was er niet alleen de gebruikelijke lunch, maar ook de jaarlijkse ALV. Ook was er het afscheid van vier bestuursleden, waaraan na de presentatie aandacht besteed zou worden. Het was dus extra belangrijk dat iedereen zich goed hield aan de tijden van les en studie, zoals aangegeven op de schema’s aan de muur. En gelukkig gebeurde dat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPaula Soullié en Maria van der Puijl, altijd weer in touw voor ons, zetten ook nu broodjes en drinken voor ons klaar. Iedere keer weer verzetten zij veel werk. Hulde daarvoor!
Deze keer lunchten we niet op de begane grond maar in de aula, waar de ALV gehouden werd. Zo kon wie dat wilde de vergadering bijwonen met een broodje, wat te drinken en fruit onder handbereik.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bij de vergadering waren de meeste deelnemers aan de workshop aanwezig, plus een aantal leden dat speciaal voor de ALV gekomen was (in totaal ongeveer 30).
De ALV verliep voorspoedig. Een verslag daarvan is te lezen op de website.

Aan het eind van de middag werd zoals gewoonlijk een presentatie van de ensembles gehouden. Tijdens de theepauze in de hal op de begane grond trad het ensemble Sprank al voor ons op.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daarna lieten zes andere ensembles in de aula horen waar ze die dag aan gewerkt hadden onder leiding van hun docent.
Iedereen vindt het toch fijn en soms ook weer spannend om iets te laten horen, al is het maar een kort moment.

Bij de borrel werd op een heel speciale, ludieke wijze afscheid genomen van vier vertrekkende bestuursleden. Voorzitter Froukje declameerde voor elk van de vier scheidende bestuursleden persoonlijke teksten op (bestaande) muziek, ten gehore gebracht door Leo op de basklarinet of door Ina – die er voortreffelijk in slaagde op het laatste moment de zieke Antoinette te vervangen – op de dwarsfluit.
Heel origineel!
Daarna kon iedereen ontspannen aan de borrel en lekker nog even napraten.
Een geslaagde VAKiR-dag!

Gerda van der Veen en Margreet Kluit-Schaefer