Het VAKiR Nieuwjaarsconcert 2020

Op 11 januari 2020 verzamelden ruim 25 VAKiR-leden zich in de muziekschool op de Ringdijk voor ons traditionele Nieuwjaarsconcert. We begonnen een beetje later dan gepland, omdat er een geweldige file op de A20 stond, waardoor sommige leden wat verlaat waren. Maar tenslotte waren we er allemaal en gingen we van start.

Er stonden vier ensembles gepland, maar helaas moest één ensemble afzeggen vanwege ziekte van de pianiste. We hebben een vol uur geluisterd naar prachtige uitvoeringen. Ieder ensemble gaf zelf een korte toelichting op het door hen gekozen stuk, waardoor het publiek werd meegenomen in de betreffende sfeer.

Eerst zong Marianne van den Heuvel begeleid door Geert Woltjer vijf liederen: drie van Jaap Geraerdts (1924-2003) en twee van Robrt Schumann (1810-1856). De tekst kregen de luisteraars op papier uitgereikt, zowel in het Frans of Duits als in de Nederlandse vertaling.

 

Daarna speelde Andrea Vermeulen fluit en Froukje Joosten op de piano drie stukken. Een bewerking voor fluit en piano van Prokofjev (1891-1953) Visiion Fugitive. Daarna een dele uit een sonatine ook van Jaap Geraedts. Als afsluiting een Rêverie van André Caplet.

Het concert werd afgesloten door trio Beet! Met Margreet Kluit aan de pinao, Riekje Kaptein viool en Carien Dagnelie cello. Zij speelden twee stukken, als eerste drie Russische liederen van Glinka (1804-1857) en daarna het derde deel Gipsy van Haydn’s trio in G. Hob XV.

Daarna sprak de voorzitter een korte nieuwjaarswens uit voor de aanwezigen, en hebben we elkaar uitgebreid een gelukkig en muzikaal 2020 gewenst. Een waardige start van het nieuwe jaar.