Het VAKiR-optreden in ATRIUM op 18 januari 2020

Het Atrium is een kleine zorginstelling, wat verscholen tussen de winkels aan de Karel Doormanlaan, waar VAKiR-leden een optreden verzorgden. Het was het derde jaar dat we hier waren, we zijn langzamerhand oudgedienden.

Op 18 januari vormden we met ons drieën maar liefst twee verschillende duo’s; ‘Duo Henriette’ met Riekje op viool en Vera op piano. Het tweede gelegenheidsduo ‘Duo Holst’, Riekje en ik, ontstond omdat we Holst al tijden op de lessenaar hadden en er slechts één aanmelding voor het optreden was. Viool en zang is mooi voor de afwisseling. Toen het programma helemaal rond was, meldde zich alsnog een duo. Zij waren zo aardig om door te schuiven naar een volgende optreden.

Maar liefst meer dan de helft van de bewoners zat op 18 januari al een half uur van tevoren klaar voor ons optreden.  Er stond een eenvoudige piano in de tuinzaal, de programma’s lagen klaar en we kregen meteen thee aangeboden, door een vrijwilligster.

Het optreden duurde precies 45 minuten, omdat ‘Duo Henriette’ goed op de tijd had gelet, en op het laatste moment nog wat onderdelen had geschrapt.

Riekje had veel research gedaan naar Rotterdamse componisten, waar ze ook interessante dingen over vertelde, op een aansprekende manier.

Het publiek was bijzonder geïnteresseerd omdat ze soms naar de Doelen gaan voor een lunchconcert.

Een dame op de tweede rij bleef hardop praten tijdens het optreden waar andere bewoners last van hadden. Zij werd tot stilte gemaand, maar later zagen we dat ze tot helemaal tot rust kwam tijdens een heel eenvoudig wiegenliedje. Er was ook belangstelling van de VAKiR-achterban. Altijd fijn om op te treden met eigen publiek erbij.

Tot slot een aardig dankwoordje van Activiteitenbegeleidster, die ook bijgaande foto maakte. We kregen een bosje tulpen bij het slotapplaus en aardige reacties van bewoners, soms ontroerend. Volgend jaar zijn we weer welkom. We verheugen ons erop.