Ledenconcert juni 2016

Intiem en muzikaal einde van het seizoen

Op 4 juni jongstleden werd het VAKiR-seizoen afgesloten met een concert in de huiskamer van Leo Meyboom en Thérèse Ronda-van der Wal.

P1050197
Arjan van Etten, Jos Soullié en Gerard Kiens brachten Winterliederen van Kees Schoonebeek. De liederen (voor zang en piano) hadden ze leren kennen tijdens de Opmaat. Ze hebben de componist gevraagd ze te bewerken voor zang, klarinet en piano. Een evenwichtig en muzikaal samengaan van de verschillende stemmen.

P1050200
Renate van der Hoeven speelde solo gitaar. Zij had ook muziek van nog levende componisten gekozen, Brieven van de Fransman Ronald Dyens en een Prélude en Milonga van de Argentijn Máximo Diego Pujol. Sfeervol en harmonieus.

P1050204
Marianne van den Heuvel en Geert Woltjer brachten de Caligrammes van Poulenc ten gehore. Mooie liederen, afwisselend van stemming met een dubbele laag: gaan ze over de oorlog of over de liefde?
Als toegift hadden ze liederen over de lente, van Fauré. Een prachtige afsluiting van het concert, dachten we…
Maar tijdens de goed verzorgde borrel ging iedereen met iedereen spelen en zingen, van oude (Purcell) tot nieuwe muziek van Gustav Holst. Al met al een heel geslaagde avond, muzikaal en gezellig. Er gingen stemmen op om zo’n huiskamerconcert vaker te doen!